Χωρίς ζάχαρη – Χωρίς ψήσιμο

 

Για τη βάση:

  • 450 γραμμ. μπισκότα Wish Digestive (θρεπτικά μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη)
  • 250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο


Για την κρέμα:

  • 3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι Isostevia (φυσικό γλυκαντικό υποκατάστατο ζάχαρης)
  • 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
  • 2 σοκολάτες Wish Dark Chocolate με Stevia 50g σε μορφή νιφάδων (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


Ετοιμάζετε  το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνετε να κρυώσει (θα πρέπει να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού).
 Πολτοποιείτε τις μπανάνες στο multi και ανακατεύετε το μείγμα με το μέλι και την στέβια.
Στη συνέχεια προσθέτετε διαδοχικά το  γιαούρτι και το ζελέ και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
Τέλος, τοποθετείτε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ πάνω σε μια πιατέλα και στρώνετε ομοιόμορφα την μπισκοτένια βάση .Από πάνω αδειάζετε την κρέμα μπανάνας και φτάσατε στο τελευταίο στάδιο που είναι η ψύξη.


Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ) και …καλή σας απόλαυση!!!

Tip : Για ακόμη περισσότερη απόλαυση πασπαλίζετε το μπισκοτογλυκό με το τρίμμα σοκολάτας!!!