Υλικά

  • 300γρ Wish Spread
  • 350γρ Χυμός Πορτοκαλιού
  • 240γρ Isostevia
  • 350γρ αλέυρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές σταφίδες
  • 2 κουταλιές καρύδια
  • Φόρμα διαμέτρου 24cm


Προετοιμασία


Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το 300γρ. spread μαζί με 350gr. χυμό πορτοκαλιού και stevia που αντιστοιχεί σε 400γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε 350γρ. αλεύρι ολικής και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το ξύσμα από πορτοκάλι, 2 κουταλιές σταφίδες και 2 κουταλιές καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό.
Λαδώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Πασπαλίζουμε όλη τη λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας με σουσάμι. Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.


Ευχαριστούμε την επιστημονική ομάδα Διατροφή για την ευγενική παραχώρηση της συνταγής.